Αφιέρωμα στην σχολή Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του ΕΚΠΑ

Της Μαρίας Φαραού

Η σχολή Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ σου δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσεις το δημοσιογραφικό σου όνειρο!

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου θεωρείται από κάποιους λειτούργημα από την άποψη ότι ο δημοσιογράφος επιτελεί κοινωνικό έργο, εργάζεται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της.

Πολλοί είναι οι νέοι που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα με την ελπίδα να φέρουν νέες ιδέες και να ανατρέψουν τα παραδοσιακά πρότυπα. Η σχολή ΕΜΜΕ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δίνει την μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να δημιουργήσουν ένα ιδανικό δημοσιογραφικό μέλλον τόσο σε προπτυχιακές όσο και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται οι βάσεις της σχολής για μια γενική εικόνα για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν το επόμενο έτος.

https://datawrapper.dwcdn.net/HAtIJ/1/

Η σχολή ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν μελλοντικά με τη δημοσιογραφία, το marketing και τις δημόσιες σχέσεις. Χαρακτηριστικό της σχολής αυτής είναι η ποικιλία των οριζόντων που ανοίγει στους φοιτητές καθώς περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων τόσο σε πολιτιστικές όσο σε κινηματογραφικές σπουδές. H συνεργασία με την Ταινιοθήκη δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ασχοληθούν περαιτέρω με τον κινηματογράφο.

Βέβαια, εάν από την άλλη ενδιαφέρεσαι για σπουδές στο εξωτερικό παρακάτω στο γράφημα μπορείς να δεις τα 10 πανεπιστήμια που βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης και εξειδικεύονται στη δημοσιογραφία.

https://datawrapper.dwcdn.net/KR73h/2/

Η σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ σου δίνει την ευκαιρία για πρακτική άσκηση αλλά και την ευκαιρία για να συμμετέχεις στο πρόγραμμα erasmus! Επειδή η δημοσιογραφία θεωρείται ένα ανταγωνιστικό και απαιτητικό επάγγελμα, το τμήμα στοχεύει στην μέγιστη εκπαίδευση καθώς απαρτίζεται από ικανό ακαδημαϊκό προσωπικό.

Σχολιάστε